004-0258-871-217
contact @ ceesom . ro
română - english - norsk
  |   mail

25 feb. 2015

Combaterea sărăciei: Comisia adoptă programul României privind utilizarea a peste 441 milioane de euro din Fondul de ajutor european pentru cele mai defavorizate persoane

/
Postat de
/
Comentarii0
/

Comisia Europeană a aprobat programul operațional prezentat de România în vederea utilizării noului Fond de ajutor european pentru cele mai defavorizate persoane (FEAD). România va primi peste 441 de milioane de euro (la prețurile actuale) în perioada 2014-2020 pentru a oferi produse alimentare persoanelor care au cea mai mare nevoie de acestea, precum și articole de uz școlar copiilor aflați în dificultate. Finanțarea UE va fi completată cu peste 75 milioane de euro din resursele naționale.

Comisarul european pentru ocuparea forței de muncă, afaceri sociale, competențe și mobilitate profesională, Marianne Thyssen, a declarat:

MarianeThyssenSalut călduros adoptarea programului FEAD pentru România. Având în vedere faptul că, în prezent, aprovizionarea cu alimente este planificată înainte de venirea iernii, fondul va oferi un sprijin vital persoanelor care trec prin momente grele. Sunt, de asemenea, bucuroasă că programul se concentrează asupra copiilor vulnerabili, astfel încât oportunitățile lor de învățare să nu fie afectate de lipsurile materiale din familie.

Începerea aprovizionării cu alimente este prevăzută pentru această iarnă și, din 2015, va avea loc de două ori pe an. Vor beneficia de ajutor persoanele asistate social, pensionarii cu pensii mici și persoanele al căror venit este sub 45% din salariul minim pe economie la nivel național.

Pachetele cu produse alimentare vor fi completate cu măsuri menite să înlesnească incluziunea socială, precum educația sanitară și alimentară, acces sporit la serviciile medicale sau de consiliere juridică, îndrumare către serviciile sociale, consiliere profesională și sprijin în căutarea unui loc de muncă.

Începând cu 2015, articolele de uz școlar vor fi furnizate o dată pe an. Acestea vor fi oferite copiilor care provin din familii cu un venit lunar sub 50% din salariul minim pe economie la nivel național.

Alimentele și articolele de uz școlar vor fi distribuite prin intermediul autorităților locale și al școlilor. ONG-urile vor fi implicate în furnizarea produselor alimentare persoanelor cu dificultăți de deplasare și în aplicarea măsurilor de incluziune socială aferente.

sursa: http://ec.europa.eu/romania/

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Centrul Educaţional Egalitate de Şanse (nr. 132/07.11.2014/SEE), proiect finanţat în Apelul LOCAL din cadrul Programului RO10 "Copii şi tineri aflaţi în situaţii de risc şi iniţiative locale şi regionale pentru reducerea inegalităţilor naţionale şi pentru promovarea incluziunii sociale", program derulat în cadrul Mecanismului Financiar al Spaţiului Economic European (SEE) 2009-2014. Program finanţat de Granturile SEE 2009-2014 şi administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială.



www.granturi-corai.ro



www.frds.ro



www.eeagrants.org

Conţinutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a FRDS şi a Granturilor SEE 2009-2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii şi coerenţei informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor website-ului.