004-0258-871-217
contact @ ceesom . ro
română - english - norsk
  |   mail

27 feb. 2015

Comisia dă undă verde pentru 5 miliarde de euro din Fondul Social European pentru România

/
Postat de
/
Comentarii0
/

Comisia Europeană a adoptat miercuri, 25 februarie, două dintre programele operaționale ale României, ambele finanțate prin intermediul Fondului Social European. Este vorba de programul operațional “Capital uman” și de programul operațional “Capacitate administrativă”.

Comisia dă undă verde pentru 5 miliarde de euro din Fondul Social European pentru România

Programul operațional pentru capitalul uman va beneficia de un volum de fonduri europene de 4,3 miliarde de euro pentru a ajuta cetățenii români, inclusiv tinerii, să își găsească un loc de muncă, să își îmbunătățească nivelul de educație și de competențe, precum și pentru a contribui la reducerea sărăciei și a excluziunii sociale, la promovarea unor servicii sociale mai bune și la eficientizarea instituțiilor de pe piața muncii. O atenție deosebită este acordată în cadrul acestui program tinerilor, romilor și populației din mediul rural.

Programul operațional pentru capacitatea administrativă va avea la dispoziție 553 de milioane de euro, pentru a sprijini ameliorarea capacității de reacție a structurilor administrative la nevoile economiei și societății. El are obiectivul de a îmbunătăți eficiența, transparența și accesibilitatea administrației publice și a sistemului judiciar din România.

Persoane de contact pentru presă:
Christian WIGAND (+32 229-62253)
Tove ERNST (+32 2 298 67 64)

Întrebări din partea publicului larg:
Europe Direct la numărul de telefon 00 800 67 89 10 11

sursa: http://ec.europa.eu/romania

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Centrul Educaţional Egalitate de Şanse (nr. 132/07.11.2014/SEE), proiect finanţat în Apelul LOCAL din cadrul Programului RO10 "Copii şi tineri aflaţi în situaţii de risc şi iniţiative locale şi regionale pentru reducerea inegalităţilor naţionale şi pentru promovarea incluziunii sociale", program derulat în cadrul Mecanismului Financiar al Spaţiului Economic European (SEE) 2009-2014. Program finanţat de Granturile SEE 2009-2014 şi administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială.www.granturi-corai.rowww.frds.rowww.eeagrants.org

Conţinutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a FRDS şi a Granturilor SEE 2009-2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii şi coerenţei informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor website-ului.