004-0258-871-217
contact @ ceesom . ro
română - english - norsk
  |   mail

28 apr. 2016

De ce la centrul educațional?

/
Postat de
/
Comentarii0

activităţi / exemple de bune practici

Mulți întreabă, de ce merg copiii la centrul educațional? Ce se face acolo mai diferit decât la școală?

În câteva rânduri vreau să dau răspuns acestor întrebări. Mă voi referi doar la o parte dintre activitățile de la centru. Este un loc unde copiii au posibilitatea să-și facă temele sub supravegherea atentă a educatorilor. Orice nelămurire se rezolvă imediat și ei nu mai ajung în situația de a merge la școală fără teme, primind calificative nesatisfăcătoare pentru temele neefectuate. Cei care au nevoie de activități remediale, de consultații, de meditații, au această șansă în mod gratuit. Pe lângă aceste activități, copiii au posibilitatea să-și arate îndemânarea în orele de arte vizuale și abilități practice.

Li se pun la dispoziție toate materialele de care au nevoie ca să realizeze diverse lucrări. Acestea se expun și constituie o mare satisfacție pentru copii când își văd lucrările puse “la loc de cinste”.

Fiind puțini într-o grupă, copiii socializează mai bine și se simt ca acasă, între frați. Sunt mai săritori și parcă mai responsabili în activitățile cerute. Apropierea între ei se datorează și faptului că, aici, la centru, servesc masa împreună, învață politețea și bunele maniere în timpul acesteia.

Și pentru că o fotografie face mai mult decât multe cuvinte, mai jos vă prezint câteva din activitățile copiilor prin intermediul fotografiilor.

Borza Lidia
instructor-educator

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Centrul Educaţional Egalitate de Şanse (nr. 132/07.11.2014/SEE), proiect finanţat în Apelul LOCAL din cadrul Programului RO10 "Copii şi tineri aflaţi în situaţii de risc şi iniţiative locale şi regionale pentru reducerea inegalităţilor naţionale şi pentru promovarea incluziunii sociale", program derulat în cadrul Mecanismului Financiar al Spaţiului Economic European (SEE) 2009-2014. Program finanţat de Granturile SEE 2009-2014 şi administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială.www.granturi-corai.rowww.frds.rowww.eeagrants.org

Conţinutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a FRDS şi a Granturilor SEE 2009-2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii şi coerenţei informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor website-ului.