004-0258-871-217
contact @ ceesom . ro
română - english - norsk
  |   mail

21 nov. 2017

Informare

/
Postat de
/
Comentarii0

Primăria Oraşului Ocna Mureş, în parteneriat cu Asociaţia Acţiuni Sociale prin Metode Educative Active (A.S.M.E.A.), a implementat în perioada 07 noiembrie 2014 – 30 iunie 2016 proiectul “Centrul Educaţional Egalitate de Şanse” – Ocna Mureş, proiect finanţat în Apelul LOCAL (schemă de granturi mici), cu sprijinul financiar al Programului RO10-CORAI, program finanţat de Granturile SEE 2009-2014 şi administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială, în cadrul Programului RO 10 “Copii şi tineri aflaţi în situaţii de risc şi iniţiative locale şi regionale pentru reducerea inegalităţilor naţionale şi pentru promovarea incluziunii sociale”.
Acest proiect se desfășoară și după sfârșitul perioadei de implementare (după data de 30 iunie 2016) prin susținerea, în special financiară, a Administrației Locale.
Pentru a constata modul în care proiectul este activ în continuare, recent au fost în vizită reprezentanți ai finanțatorului din Finlanda și Islanda. La întâlnire au participat alături de acești reprezentanți și cei care s-a ocupat de implementarea proiectului, doamna Marilena Verdeș (ASMEA), primarul orașului Ocna Mureș, Silviu Vințeler, instructori ai centrului.
Reprezentanții finanțatorilor externi au confirmat rezultatele foarte bune obținute de activitatea CEESOM, au apreciat modul în care proiectul este continuat prin susținerea financiară a Primăriei și și-au manifestat interesul pentru dezvoltarea comună, pe viitor, a acestui gen de investiții în orașul nostru.
În continuare putem vedea câteva informații specifice legate de proiect.

Valoarea totală eligibilă a proiectului (cu TVA) este de 808.939,30 Lei, din care:
GRANT SEE 85% 687.598,41 Lei
Cofinanţare publică 15% 121.340,89 Lei

Servicii oferite în cadrul proiectului:
» Spaţiu multifuncţional, dotat cu mijloace IT şi multimedia, reprezentat de clădirea CEESOM şi dotările achiziţionate prin Proiect
» Serviciu de catering pentru 57 de copii, o masă caldă asigurată zilnic
» Consiliere psihopedagogică, individuală şi de grup, pentru beneficiarii copii şi părinţii lor
» Consiliere OSP pentru 17 tineri
» Curs de formare, Animator socio-educativ pentru 17 tineri
» Activităţi sportive şi recreative
» Activităţi cultural-artistice (muzica şi artă dramatică)
» Îndrumare şi supraveghere teme, acţiuni de recuperare a carentelor instructiv-educative în vederea reducerii absenteismului şi a fenomenelor de abandon şcolar, pentru copii de ciclul primar şi gimnaziu
» Consiliere pe tema, Tehnici motivaţionale pentru tineri
» Şcoala părinţilor, pentru 46 beneficiari

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Centrul Educaţional Egalitate de Şanse (nr. 132/07.11.2014/SEE), proiect finanţat în Apelul LOCAL din cadrul Programului RO10 "Copii şi tineri aflaţi în situaţii de risc şi iniţiative locale şi regionale pentru reducerea inegalităţilor naţionale şi pentru promovarea incluziunii sociale", program derulat în cadrul Mecanismului Financiar al Spaţiului Economic European (SEE) 2009-2014. Program finanţat de Granturile SEE 2009-2014 şi administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială.www.granturi-corai.rowww.frds.rowww.eeagrants.org

Conţinutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a FRDS şi a Granturilor SEE 2009-2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii şi coerenţei informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor website-ului.